Műanyag nyílászáró

Egy ablak …

és mégis sokkal több annál.

Az ablak: portál a kül- és beltér között Védelmet nyújt és kapcsolatot teremt a külvilággal. A kilátás és a bejövő fény meghatározzák a szoba hangulatát és atmoszféráját.

Az ablak alapvetően felel a házban uralkodó lakóminőségért.

Teret nyit … és friss tevegőt biztosít.

A fény éltet! Az ablakokkal lakóterét alakítja

A modern ember a napjának legnagyobb részét zárt térben tölti. Szervezetünknek azonban napfényre van szüksége, hogy éltető D-vitaminhoz jusson. Az aluplast karcsú profiljai és nagyfelületű ablakai gondoskodnak a több beeső fényről, a további naphőnyereségről és a jobb életminőségről … ezzel nagyban hozzájárulnak az Ön egészségéhez!

Használati komfort

A megnövelt stabilitásnak köszönhetően az aluplast nyílászárói erőlködés nélkül nyithatóak és zárhatóak. Még évek múltán is.

Biztonság

A hatékony betörésvédelem nyílászárókkal! Védje magát és életét az aluplast nyílászáróival

Hőszigetelés

Energiamegtakarítás és a környezet kímélése: tökéletesen szigetelt nyílászárókkal.

Jó érzés

A világos, fényel elárasztott terek gondoskodnak az Ön jó közérzetéről. Ablak az élethez? Természetesen az aluplasttól!

Dizájn

Egyedi, akárcsak Ön: Az Ön otthona.
Alakítsa nyílászáróit ízlése szerint.

Fenntarthatóság

Felelősséget vállalunk az emberekért és a környezetért. A tudat, hogy Földünk erőforrásai végesek és az ebből eredő kötelezettség a fenntartható gazdaságért már évek óta formálják az aluplast vállalati döntéseit.

A nyílászárók fajtáinak szakkifejezései

Különféle nyílászárófajták léteznek, melyek igény szerint kivitelezhetőek (pl. egy- vagy többszárnyú ablakok, tolóablakok és -ajtók, stb.).

A nyitásmódot befolyásolhatja a lakótér optimális kihasználásáról hozott döntés vagy a szellőztetési lehetőségek is, de természetesen illeszkednie kell az építészeti adottságokhoz is.

fix

bukó

bukó-nyíló

befelé nyíló

kifelé nyíló

emelő-toló

PSK(párhuzamos toló-bukó)

harmonika

Mindig jó döntés

 • ideális renováláshoz, felújításhoz és újépítésű házakhoz is,
 • optimális hőszigetelést biztosít,
 • akár 100 %-ban újrahasznosítható,
 • magas betörésvédelmet nyújt,
 • időjárásálló, könnyen kezelhető és zajszigetelő,
 • különféle formában és színben kapható,
 • filigrán és klasszikus nézet jellemzi.

Az ablakok szigetelési értékeinek egyre nagyobb szerep jut az EnEV folyamatosan szigorodó előírásai miatt.Az U-érték (hőátbocsátási tényező) a szerkezet hőveszteségét adja meg m2 -ként.

Vagyis:

Minél alacsonyabb az U-érték, annál jobb az ablak hőszigetelési tulajdonsága

Ug = az ablaküvegre vonatkozó érték (g = glas)

Uf = az ablaktokra vonatkozó érték (f = frame)

Uw = a teljes ablakra vonatkozó érték (w = window)

Partnereink ablakaival nem kell aggódnia az energiamegtakarítási rendelet betartása miatt. A műanyag ablakok már most egyértelműen teljesítik a rendelet követelményeit.
Tájékozódjon nyílászáró-gyártójánál a helyszínen!

A klímavédelem alternatívamentes! Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk ehhez energiatakarékos nyílászáróinkkal! Hiszen aki az épületek energiaszükségletét csökkenteni szeretné, annak először a nyílászáróknál kell kezdenie.

Az ablakfelületek ugyan csupán 8 %-át teszik ki az épületek külső palástjának, mégis ezek okozzák a hőenergiaveszteség közel 40 %-át.

Emiatt fontos az ügyfél egyedi követelményeihez igazodó rendszer kiválasztása. Az aluplast számtalan műanyag ablakrendszert kínál, melyek mind kompatibilisek és a különféle régiók és piacok követelményeinek is megfelelnek.

safetec inside

A betörésvédelmet feltétlenül figyelembe kell venni nyílászárók vásárlásakor, mivel a legtöbb betörésnél az ablakon át hatol be az elkövető. A betörők pedig mindent visznek, és gyorsan. Ezért minden perc számít, amíg az ablak ellenáll a betörési kísérletnek. Az elkövetők ugyanis bizonyítottan már néhány perc múltán felhagynak a betörési kísérlettel.

Az ablaktokban a harmadik tömítőfelületként körbefutóan elhelyezkedő középső stég elsősorban javítja a hőszigetelési értékeket, másodsorban pedig megakadályozza a szárny felfeszítését.

Gondtalanabb élet a safetec inside-dal.

Műanyag bejárati ajtó

Az első benyomás számít

A bejárati ajtó házunk névjegykártyája, ezért jól kell illenie az épület architektúrájához és dizájnjához, egyúttal azonban nagyon jó hőszigetelést is biztosítania kell. Ezért nagyon fontos a megfelelő rendszer kiválasztása. Az aluplast számtalan kivitelt kínál, amelyek mind kompatibilisek az ablakrendszerekkel és a speciális hőszigetelési követelményeknek is megfelelnek. Alumínium takaróhéj vagy dekor: optikailag is kielégít minden igényt.

Az új bejárati ajtórendszerrel Ön a biztonságos oldalon áll. Kombinálja az esztétikát a zaj-, időjárás- és betörésvédelemmel!

 • A műanyag bejárati ajtók szinte alig igényelnek karbantartást, átlagos használati élettartamuk pedig 30 év.
 • A mai technológia kiváló hőszigetelést, zajvédelmet és betörésbiztonságot tesz lehetővé.
 • A magas energiamegtakarítási potenciál és az egyszerű újrahasznosíthatóság kímélik környezetünket.
 • A műanyag bejárati ajtók gazdaságosan beszerezhetők
 • A műanyag ellenáll az időjárásnak, az elhasznált gázoknak és a tisztítószereknek
 • A hosszú élettartamű műanyagnak köszönhetően a nyílászárók és így az épület sem veszít hosszútávon értékéből.